Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Διαλογος με εναν... πολιτικο

(Ανατρηση στο Profil του, του Ευρωβουλευτη κου Τρεμοπουλου Μιχαλη)

Tremopoulos Michalis

Αν δεν το πληροφορηθήκατε, στις 28 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την απελευθέρωση!

Λέμε ότι πολλοί μαθητές τη μπερδεύουν με την 25η Μαρτίου αλλά ο πρωθυπουργός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Δείτε το βίντεο:

http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/743-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-28/10/2011.html

Stathis Koutoukalis:

Εισαι κι εσυ... αστα να πανε τελικα

πριν από μία ώρα περίπου

Stathis Koutoukalis :

http://parallhlografos.wordpress.com/2011/10/28/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-28%CE%B7/

Διερευνώντας γιατί γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου

parallhlografos.wordpress.com

Σε αντίθεση με άλλες χώρες που γιορτάζουν –και έχουν καθιερώσει ως ημέρες αργίας– τις ημέρες λήξης των δύο...

Christ Messis-Pefkaros Simillides-Pavlides :

Kala ta eipe o anthrwpos. Kai oi dyo agwnes htan dia xarin tis eleftherias kai apeleftherwsis . 25 Martiou dia tin apeleftherwsi olhs tis sklavomenis Elladas kai 28 Octovriou dia apeleftherwsi twn synoriakwn edafwn pou arpaktikan apo tous Italous me thn eisvolh tous sthn Ellada. Tremopoulle stamata na paizeis me tis lekseis san pathiasmenos kai afioniasmenos akraios, mikro-politikos pou eise. Sto katw katw exeis kanei kaii esy arketa diforoumena glwssika lathoi. Theleis na arxisomen na sou ta aradiazomen kai na se geloiopoioumen? An exeis arxidia ginou kai esy prothypourgos allws vale thn glwassa sou sto stoma sou kai parastathou stous arxhgous sou en wra kindynou kai anaggis tis patridas sou.

Stathis Koutoukalis :

Γνωμη μου ειναι οτι - απαντωντας στο παραπανω αρθρο και οχι στην αρλουμπα που αναρτησες - ειμαστε οι μονοι που γιορταζουμε τον ξεσηκωμό και οχι το αποτελεσμα του αγωνα μας ως εθνος, επειδη καθε ξεσηκωμος, ως αποτελεσμα ειχε - εκτος απο την απελευθερωση - και τον διχασμό. Ο ξεσηκωμος το 21 εφερε μαζι με την ελευθερια και την δολοφονια του Καποδιστρια, ο αγωνας του 40-44 για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ απο την μποτα του κατακτητη εφερε και τον εμφυλιο πολεμο, το Πολυτεχνειο εφερε μαζι με την πτωση της χουντας ΚΑΙ τον ακρατο κομματισμό, τον ΛΑΙΚΙΣΜΟ και τελικα αυτο που ζουμε σημερα. Εχεις να πεις τιποτε επ αυτου κυριε πολιτικέ;

Tremopoulos Michalis

Το σχόλιό μου βασίζεται στην άγνοια που έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα στους μαθητές αλλά και σε άλλους για το αληθινό περιεχόμενο των διαφόρων επετείων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μαθητές Γυμνασίων έγινε φανερό ότι "ένα μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων δεν γνώριζε τι ακριβώς γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και την 17η Νοεμβρίου. Μάλιστα, ένα μέρος των μαθητών μπέρδευε, μέσα σ΄ ένα «σύννεφο» ιστορικής άγνοιας, τα γεγονότα των τριών επετείων, άλλοι θεωρώντας ότι την 25η Οκτωβρίου γιορτάζουμε τη νίκη των Ελλήνων απέναντι στους Γερμανούς και άλλοι ότι στο Πολυτεχνείο πολέμησαν οι Έλληνες με τους Γερμανούς".

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4566899

Την άγνοια αυτή αναπαράγει -προφανώς εκ παραδρομής- ο πρωθυπουργός.

Το άρθρο που παραπέμπεις Stathis Koutoukalis ενδιαφέρον -νάχαμε και τον συγγραφέα...

Στην άποψη "Kala ta eipe o anthrwpos" δεν αντέχω να απαντήσω...

Μολών λαβέ, Ιμπραήμ, μακαρονά… - Ελλάδα

www.tanea.gr

Τα τελευταία χρόνια η ιστορική παιδεία της νέας γενιάς, βρίσκεται στο «στόχαστρο...

Stathis Koutoukalis

Μα βρε Τρεμοπουλε. Την 28η Οκτωβριου, δεν γιορταζουμε απλα ενα ΟΧΙ κι αυτο υποχρεωτικο απο τα πραγματα ενος φασιστα! Γιορταζουμε την νικη επι των Ιταλων, την εθνικη αντισταση και - τελικα - την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ απο τον ΓερμανοΙταλοΒουλγαρικο ζυγό! Γιορταζουμε, την ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!! Ετσι λενε οι δασκαλοι στα παιδια, στο σχολειο! Ολα αυτα, δεν εγιναν... την 28η Οτωβριου! Η εναρξη του πολεμου εγινε τοτε! ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ! Τι δεν καταλαβαινεις! Για ποια... παραδρομη μου μιλας! Σχολειο... πηγες;

Stathis Koutoukalis

Αντιστοιχα με τις απαντησεις αυτων των παιδιων, οπως αναφερονται στο αρθρο των Νεων, ειναι και τα likes στην αναρτηση σου... Δεν χρειαζεται να μας ενημερωσει ο ΔΟΛ για το επιπεδο της μορφωσης μας ως λαος

Tremopoulos Michalis

Γίνεσαι προσβλητικός και άδικος. Καλύτερα να σταματήσουμε εδώ αυτό το "διάλογο".

(Μηνυμα, επειδη με... διεγραψε ο τυπος)

Stathis Koutoukalis

Πες οτι μαζευομαστε, εσυ, εγω κι ο Ψωμιαδης για να το γιορτασουμε... Τι να γιορτασουμε, για πες μου! Τα Δεκεμβριανα; Το ΕΑΜ; Τον Βελουχιωτη; Τον Τσορτσιλ; Τους γερμανοτσολιαδες; Κανενα ΟΧΙ θα γιορτασουμε... κανενα ΜΠΕΕΕ... τετοια πραγματα...

Κατα τ αλλα... Ετσι ειναι... οποιος μπλεκει με τα πιτουρα, τον τρων και οι κοτες... οποιος θελει να εκτιθεται στα κοινα, ΔΕΧΕΤΑΙ και την κριτικη!

Ηθελα να σου γραψω πως μολις εχασες μια ψηφο... Οχι τωρα που μ εσβησες, αλλα με το που ειδα αυτην την αναρτηση σου.

Η αναρτηση σου, μου απεδειξε πως εισαι κι εσυ ενας λαικιστης του αισχιστου ειδους. Ενας νεοελληνα της σειρας. Που επειδη οδηγει ποδηλατο θα γινει ο νταβατζης της οικολογιας. Οι αλλες ολες θεσεις, ηταν πιασμενες, μονο η οικολογια εμεινε ελευθερη φαινεται...

Αντε στο καλο κι εσυ...

(... συνεχεια)

Tremopoulos Michalis

Δε σε αντιμετωπίζω ως ψηφοφόρο (αδιαφορώ για το τι ψηφίζεις) αλλά ως άτομο που σχολίασε με προσβλητικό τρόπο για κάτι που έγραψα.

Προσπάθησα να κάνω συζήτηση μαζί σου παρόλο που με βρίζεις μιλώντας για «αρλουμπα που αναρτησες».

Χαρακτηρίζω «ενδιαφέρον» το άρθρο που παραπέμπεις και σου ζητώ τον συγγραφέα και μου απαντάς «Σχολειο... πηγες;».

Όχι μόνο διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου αλλά απαξιώνεις και τα «likes στην αναρτησή μου».

Μήπως θα έπρεπε να μάθεις πρώτα να συζητάς για να γίνεσαι ανεκτός; Το σχόλιο αυτό που συνεχίζει στο ίδιο ύφος και ήθος αποδεικνύει ότι σωστά έπραξα.

Stathis Koutoukalis

Αστο Τρεμοπουλε. Αστο να φυγει

Tremopoulos Michalis

Εγώ το αφήνω. Εσύ θες να έχεις τον τελευταίο λόγο και μάλιστα στη σελίδα κάποιου άλλου.

Δεν φαίνεται να εκτιμάς καν το ότι αφιέρωσα τόσο χρόνο σε διάλογιο μαζί σου. Μήπως δεν είναι πρόβλημα διαφορετικών απόψεων αλλά συμπεριφοράς;

Stathis Koutoukalis

Κυριε Τρεμοπουλε

Συμμετεχετε - με αυτην την αναρτηση - σε ενα παραπολιτικο και στημενο παιχνιδι, καταβαραθρωσης της προσωπικοτητας ενος ανθρωπου. "Ο Τζεφρυ", "δεν ξερει Ελληνικα", "το αμερικανακι", "ο φιλος των Εβραιων", "το παιδι της μαμας" κλπ. Ενα παιχνιδι, μια καταπτυστη προπαγανδα, της οποιας υπηρξατε - και θα συνεχισετε να υπαρχετε - θυμα της κι εσεις ο ιδιος. Να σας θυμισω; "ο Βουλγαρος", "ο ανθελληνας", "ο φιλοσκοπιανός" κλπ.

Ενα παιχνιδι που στοχο εχει να αποπροσανατολισει, να δημιουργησει φαντασματα, φοβο, να αποκοψει τον πολιτη απο την λογική, να τον στειλει στο σπιτι του. Να παραμεινει στην επιφανεια η κόπρος (για να χαλιναγωγησω λιγακι την συμπεριφορα μου που τους αρμοζει να εχω απέναντι τους).

Αν εσεις προσωπικα, εχετε μπει σ αυτον τον ανηθικο και αποπροσανατολιστικο οριμαγδό εξευτελισμου ενος - οποιουδηποτε - ανθρωπου, τοτε απλα εχετε ηττηθει.

Αν παλι πιστευετε οτι με αυτον τον τροπο προκειται να κερδίσετε κάτι, ο,τι πιστευετε πως κερδιζουν ολοι αυτοι, σας πληροφορώ ότι σκοπος τους δεν ειναι να κερδισουν αυτοι κατι. Σκοπος τους ειναι να χασουμε ολοι εμεις. Οι υπολοιποι. Ειναι ζητημα επιβιωσης, να κρατησουνε τα "κεκτημενα". Να παραμεινουν ζωντανα τα ζομπι. Να μεινουν ολα ιδια.

Αν στην χωρα αυτη αυτοσκοπος ηταν αλλωστε το κερδος, τοτε θα ημασταν ανταγωνιστικοι και ενδεχομενως "προκομενοι". Δυστυχως ομως αυτοσκοπος ειναι η επιβολη στον αλλον. Για αυτο και ειμαστε ως λαος, φοβισμενοι, μιζεροι, κλεισμενοι στο καβουκι μας, πολεμοντας δαιμονες, κυνηγοντας σκιές και οχι το φως, την αληθεια, την λογικη.

Δεν ζουμε κυριε. Μας ζουν. Μας θελουν να κανουμε likes. Χωρις να διαβαζουμε ή να ακουμε, χωρις να σκεφτομαστε, χωρις να επεξεργαζομαστε, χωρις να διαπραγματευομαστε.

Σας ρωτησα αν πηγατε σχολειο. Ερωτημα καθαρα ρητορικο. Ξερω πως πηγατε. Φαινεται. Σας ρωτησα, επειδη ειμαι σιγουρος οτι δεν σας αρεσε το σχολειο που πηγατε. Δεν αρεσει σε κανεναν το ελληνικο σχολειο. Ρωτηστε οποιο παιδι σημερα θελετε. Δεν γουσταρουν το σχολειο. Ενδεχομενα επειδη δεν τους μαθαινουν σωστα τους ηρωες και τους μπερδευουν. Ενδεχομενα παλι επειδη δεν χρειαζονται στην ζωη τους τοσους ηρωες! Εχουμε πηξει στους ηρωες! Στους ηρωες και τους "προδοτες"!. Εισαγουμε ηρωες ακομη και απο το εξωτερικο! Ελεος πια!

Κυκλοφορηστε τωρα τον χειμωνα σε οποια συνοικια της πολης θελετε. Βραδυ, μετα τις 10, 11. Θα δειτε μονο πιτσιρικια στις στασεις, να περιμενουν το λεωφορειο, μετα τα φροντιστηρια. Τα παιδακια αυτα, ειναι οι πιο σκληρα εργαζομενοι σ αυτην την χωρα. Και ας μην ξεχωριζουν τον Ιμπραημ απο τον Ντουτσε.

Τα παιδακια αυτα εργαζονται για να μπουν στο πανεπιστημιο. Σε ενα πανεπιστημιο αμορφωτων και βολεμενων δεινοσαυρων καθηγηταδων, στο οποιο σας πληροφορω - αν δεν το γνωριζετε ηδη - οτι το 70 με 80% των εργασιων που παραδιδουν οι φοιτητες τους σημερα, "συγγραφονται" απο τριτους εναντι 70 με 100 ευρω, σε φροντιστηρια και φωτοτυπαδικα. Μια Διπλωματικη ενος μελλοντικου χειρουργου ορθοπεδικου, κοστιζει απο 400 εως 600 ευρω! Η προοπτικη αυτου του ανθρωπου, ειναι να γινει ενας αξιος και τρανος επιστημονας; Να σωσει συνανθρωπους; Η να βγαλει μιζα απο την φαρμακευτικη ή παραιατρικη εταιρεια, αναλογα με το ποσους κουτσούς θα αφησει.

Ειναι κριμα, τοση δουλεια αυτου του παιδιου, τοσος αγωνας και θυσια, εστω και μεσα σ αυτο το γελοιο, το σαθρο και αναχρονιστηκο παιδαγωγικο συστημα, να καταληγει σε εναν ανθρωπο αμορφωτο, απαιδευτο, απολιτιστο, απανθρωπο, μικρο! Σε ενα ανθρωπακι.

Αν πιστεψουμε οτι γι αυτο φταιει ο Ιμπραημ κι ο Ντουτσε, τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

Αν δουμε οτι αυτα ειναι αποτελεσματα παραδειγματων οπως αυτο της πολίτη κας Νατασας, συζυγου πρωην πρωθυπουργου, η οποια περασε στο παιδαγωγικο, σε 4 χρονια πηρε πτυχιο ιατρικης, έχοντας κανει - πριν το πτυχιο - το μεταπτυχιακο της, αφου 5-10 καθηγηταδες τριγυρω πηραν θεσεις, επιδοτησεις, αερα λεφτα - αυτοι και τα παιδια τους - τοτε υπαρχει η ελπιδα να δουμε τα πραγματα στην αληθινη τους διασταση, να κρινουμε και να αυτοκριθουμε, να βρουμε τι μας αρεσει και τι οχι, να παψουμε να κυνηγουμε φαντασματα και στο τελος να βρουμε ολοι μαζι, τον τροπο για να γινουμε άνθρωποι.

Stathis Koutoukalis

ΥΓ εγω δεν αδιαφορω για το τι ψηφιζω. 4 χρονια το ψαχνω πριν παω να ψηφισω. Θελω να εχω το δικαιωμα να ειμαι πολιτης. Το απαιτω και αγωνιζομαι γι αυτο.